Robin & Anke

Slagerij in Herselt

Ik ben Robin Buermans, geboren in 1989, en het slagersvak is mij met de paplepel meegegeven. Ik groeide op boven de ouderlijke slagerij in Berchem (Antwerpen), die mijn ouders sinds 1983 uitbaatten. Mijn oudste broer heeft later deze zaak overgenomen.

Na mijn opleiding aan de slagersschool PIVA in Antwerpen, heb ik de meeste vakkennis opgedaan tijdens werkuren bij verschillende ambachtelijke slagerijen, waaronder die van mijn ouders. In 2010 opende ik samen met mijn vrouw Anke onze eigen slagerij in Herselt, in de Kempen. In 2024 hebben we onze winkel en atelier volledig vernieuwd om ons nog beter te richten op de toekomst.

Naast ambachtelijke charcuterie, salades, bereidingen en verse vleeswaren, bieden we nu ook een groot deel huisbereide artikelen aan in zelfbediening.

shade_5422

We maken het verschil met grootwarenhuizen door onze ambachtelijke recepturen te behouden.

Een typische dag in de slagerij

Inspiratie halen we vaak uit de dagelijkse dingen of vanuit een bepaald ingrediënt.

Onze dag begint meestal heel vroeg. Elk onderdeel van de toog wordt opnieuw ingeladen, gecontroleerd, en aangevuld indien nodig. Ondertussen komen onze medewerkers binnen en wordt er zowel achteraan als vooraan hard gewerkt om de toog klaar te zetten voor het openingsuur van de winkel.

Ikzelf sta in voor de bereide gerechten en hou ook toezicht op het werk van zowel de beenhouwers, uitbeners, afwassers, winkelbediendes, etc. Ik spring bij waar nodig.

Huisbereide charcuterie, salades, bereidingen, verse vleeswaren, zelfbediening.

Ouders Noël en Mieke, vrouw Anke, slagersgast Stijn, vaste medewerkers Alethia, Jan en Jessy, zes fleximedewerkers en zes jobstudenten.

Dagelijkse dingen, specifieke ingrediënten en team samenwerking.

Waarom deelnemen aan de World Butcher’s Challenge?

De World Butchers’ Challenge is voor ons een unieke ervaring om samen met collega beenhouwers het beste van onze stiel te laten zien. We zijn trots om ons beroep op een positieve manier in het daglicht te brengen. Te vaak wordt ons beroep, of vlees in het algemeen, op een negatieve manier in de media geportretteerd.

sticker oorbel blauw wit

Van boerderij tot snijtafel

Ontdek alle deelnemers aan de World Butcher Challenge