Bart & Lore
Slagerij traiteur Maertens in Brugge
Wij zijn Bart en Lore, de trotse eigenaren van Slagerij Maertens in Brugge en Sijsele. We hebben de slagerij in 2011 overgenomen van mijn ouders en verhuisden in 2012 naar onze nieuwe locatie aan de Leopold I Laan. In de zomer van 2022 hebben we de zaak uitgebreid naar een culinaire hotspot waar ambacht en korte keten centraal staan. Ondertussen kunnen we al bijna 14 jaar zelf onze liefde voor de stiel aan de man of vrouw brengen. De kennis en trots van mijn ouders draag ik mee en is verwerkt in de productie van eigen charcuterie en bereidingen, mijn kinderen zullen deze huisbereide ambacht kunnen verkopen volgens een recept op grootvaderswijze.
Bovendien kweken we onze runderen van het Blonde d’Aquitaine ras zelf op onze hoeve, en zorgen we ook voor hun voeding. Onze moederkoeien lopen in de zomer samen met hun kalveren op de vette polderweides in Zuienkerke. We vinden het heel belangrijk om precies te weten hoe onze dieren hebben geleefd en wat ze hebben gegeten, zodat we met liefde en passie onze producten kunnen verkopen.



Onze Keltisch brood is verkozen tot het beste mediterraanse product op een wedstrijd.
Een typische dag in de slagerij
We werken uitsluitend met producten uit de korte keten en bereiden alles in eigen huis.
Mijn dag begint met een tas koffie en een wandeling door de stallen, even aanvoelen of iedereen zich goed voelt. Daarna ga ik naar de slagerij waar we met het team de volledige toonbank klaarmaken. Mijn taak bestaat hoofdzakelijk uit de vers vlees toonbank, wat mijn trots is.
Om 8 uur gaan de deuren van de winkel open en komen de dames van het winkelplezier toe. De rock ’n roll kan beginnen vanaf nu. Een lekker sappig stukje vlees, goeie ambachtelijke schelletjes charcuterie, een huisbereide hamburger, een snelle hap, een heerlijke pastasalade of een vol au vent op grootmoederswijze we helpen je graag verder! tussendoor maken we alles klaar van ceasarsalades tot paté’s of van cordon bleu tot gehatballetjes in tomatensaus.
Tegen de avond ruimen we met het volledige team de hele slagerij op voor een propere start voor de volgende dag, en drinken we af en toe een aperitiefje. Daarna ga ik terug naar de boerderij om de runderen te voederen en kom ik tot rust.
Specialiteiten
Huisbereide charcuterie (hammen salami kookworsten paté grillworst kippenham mortadella …), salades, bereidingen, verse vleeswaren en zelfbediening. En uiteraard ons gekweekt runderras, Blond d’aquitaine, op onze hoeve.
Onze inspiratie
De gedrevenheid en goesting van onze collega’s die met de neus in dezelfde richting staan en de eerlijkheid van onze kinderen die zot zijn van onze ambachtelijke charcuterie.
Team
Een 6-tal verkoopstalenten die met lach, raad en daad de mensen helpen, 2 lunchdames die elke dag opnieuw koude pasta’s, salades en tapas maken, 3 slagers die gyros, burgers, brochettes en charcuterie maken, 2 uitbeenders die aan de basis staan en alles naar wens versnijden, 1 warme kok die de hele dag in de potten roert en 2 hulpkoks die alle warme bereidingen maken en uitvullen.
Kortom een grote bende met allemaal een liefde voor lekker eten, die het beste van zich zelf geven en dit voor een lekker stuksje vlees op uw bord.
Waarom deelnemen aan de World Butcher’s Challenge?
De World Butchers’ Challenge is voor ons een unieke ervaring om samen met collega beenhouwers het beste van onze stiel te laten zien. We zijn trots om ons beroep op een positieve manier in het daglicht te brengen.





