Jan-Klaas & Lies

Slagerij in Beselare en Wervik

Wij zijn Lies Vandenbroucke en Jan-Klaas Decupere, de trotse eigenaren van ‘Beenhouwer Decupere’ in Beselare, het heksendorp in de Westhoek. Onze ambachtelijke slagerij streeft naar stielkennis en volledige verwerking van het dier, van kop tot staart.

Samen met ons team van 12 Bourgondiërs, stuk voor stuk mensen met een hart voor lekker eten, zetten wij ons in voor kwaliteit en authenticiteit.

Van overname tot uitbreiding

In 2017 namen wij de slagerij over van Lies haar ouders. Na enkele jaren ervaring op te doen bij gerenommeerde slagers zoals Luc Bauden, Hendrik Dierendonck en Franky Declercq, wist Jan-Klaas Lies te overtuigen om haar diploma industrieel ir. Bio Chemie op te bergen en de slagerij van haar ouders voort te zetten. Dit begon met een grondige verbouwing van het atelier en een splinternieuwe winkel. In 2020 volgde een grote uitbreiding van ons atelier, waardoor we nog meer huisgemaakte producten konden aanbieden en dagelijks vers bereide gerechten konden maken. Sinds oktober 2023 hebben we een tweede winkel geopend in het centrum van Wervik, vlak bij de Franse grens, waar twee van onze trouwste slagersgasten, Lander en Robin, als vennoot zijn ingestapt.

shade_5422

Dagvers werken is ons motto.

Een typische dag in de slagerij

Onze passie voor het vak blijft levend door de constante inspiratie die we halen uit ons werk en onze reizen.”
Wat ons uniek maakt, is onze hechte en sterke teamdynamiek en de diversiteit aan ervaringen binnen ons team. Onze runderen komen van een lokale boer en alles komt op karkas binnen. We benen zelf uit en verwerken alles van kop tot staart. Veel van onze recepten komen van Lies haar vader en opa Geert, maar ook van de verschillende werkplaatsen waar ik en onze slagers en koks hebben gewerkt. We halen veel inspiratie uit onze reizen en ontdekken daarbij altijd de lokale keuken.

Een specifieke specialiteit kunnen we moeilijk benoemen met al dat lekkers uit eigen atelier & keuken. We hebben een grote voorliefde voor oldschool charcuterie, top BBQ assortiment, verse salades en bijgerechten.

Ons team bestaat uit 12 Bourgondiërs die allemaal een passie hebben voor lekker eten. De combinatie van verschillende achtergronden en ervaringen zorgt voor een rijkdom aan specialiteiten en innovatie binnen onze slagerij. Iedereen draagt bij aan de unieke sfeer en kwaliteit waar Beenhouwer Decupere om bekend staat.

Reizen en lokale keukens ontdekken, deelname aan Belgian Butcher Bulls.

Waarom deelnemen aan de World Butcher’s Challenge?

De World Butchers’ Challenge biedt ons een unieke kans om onze passie voor het vak te delen en te leren van de beste slagers ter wereld. Het is meer dan een wedstrijd; het is een platform voor innovatie, leren en delen. De uitdaging om onze grenzen te verleggen en ons ambacht te perfectioneren, motiveert ons enorm.

sticker oorbel blauw wit

Van boerderij tot snijtafel

Ontdek alle deelnemers aan de World Butcher Challenge